Muziek hobby - Jan Timmerman

Jan Timmerman
Ga naar de inhoud
Jamulus
Om tijdens het coronavirus actief te blijven met de muziek is het mogelijk gebruik te maken van het programma Jamulus, waar muzikanten van over de hele wereld met elkaar muziek kunnen maken en waar wekelijks een jam wordt georganiseerd onder de naam Worldjam. Te vinden op Youtube en Facebook.
Hieronder enkele opnames.

De Worldjam is een georganiseerde jamsessie die wekelijks op zaterdagavond live gestreamd wordt op facebook en youtube, waaraan mensen van over de hele wereld met elkaar muziek kunnen maken.

De eerste worldjam waaraan ik meedeed was op zaterdag 27 juni 2020.
Dit was de 13e worldjam.

Het is aardig te zien hoe de kwaliteit is verbeterd van het geluid, maar ook het synchroniseren van beeld en geluid is in het afgelopen jaar aanzienlijk beter geworden.
Complimenten voor de organisatie die dit allemaal mogelijk maakt.

Wil je Jamulus uitproberen, zie dit filmpje voor uitleg.

Mijn opstelling voor drummen op internet, met mijn oude  computer, een audio-interface(Behringer),
een microfoon en mijn  elecrtonische drumstel, de Roland TD-17.
       

Als je een microfoon en een instrument wilt gebruiken, is een audio-interface (externe geluidskaart) noodzakelijk.
Ik gebruik naar volle tevredenheid de Behringer Uphoria UMC202HD (64,00 euro bij Thomann.de) Deze heeft 2 ingangen voor XLR en Mono-Jack. Daarnaast een uitgang voor de koptelefoon/oortjes, waar je direct de Jamulus mix terug hoort. Maar ook een uitgang om de mix zoals bij de koptelefoon te versterken of op te nemen.
Voor deze audio-interface gebruik je de driver "UMC ASIO Driver"


In plaats van een hoofdtelefoon geef ik de voorkeur aan oortjes. Deze bestaan met een microfoon in het snoer. Als je alleen gaat zingen met gebruik van je laptop is dit voldoende. Een audio-interface is dan niet nodig. Deze oortjes (de Kz ZS10 Pro) met 10 elementjes zijn te koop bij Aliexpress voor ongeveer 25 euro (Let op: Bestel met Mic. in snoertje) Een basis oortje die gelevert worden bij een smartphone werken ook, maar zijn kwalitatief minder.

Ook is de "Sennheiser PC 8 USB" een goede oplossing voor mensen die alleen willen zingen op Jamulus. Dit is een lichte hoofdtelefoon met microfoon. In het snoer zit een aan/uit schakelaar voor de microfoon en je kan hiermee ook het totaal volume regelen. Momenteel voor nog geen 25 euro te koop bij Office Center.

Het is ook mogelijk om (wanneer de instellingen op je PC niet willen lukken) gebruik te maken van de Raspberry Pi
Jan Smale, koordirigent van verschillende koren, heeft dit uitgewerkt en biedt een compleet voorgeinstalleerde Rapsberry Pi aan onder de naam JamnSing. Je vindt dit op zijn website https://zingenmetjan.nl/
Heb je zo'n apparaatje, dan sluit je de voeding, de headset en de LAN-kabel naar het internet aan.
Met bv een laptop of tablet op hetzelfde netwerk ga je in een internetbrowser naar urlrelay.com/go en maakt verbinding met je JamnSing. Je komt nu automatisch in het Jamulusmenu.


JUICE

In april 2019 gestart met coverband Juice. Door de coronacrisis helaas nog niet veel kunnen optreden, maar in februari 2020 toch een leuk eerste optreden gehad in de Piek in Vlissingen. Hieronder enkele filmpjes.Na No Regrets met leuke jamsessies meegedaan. bv van Renaldo Tuhuleruw en Emy Jilleba.
Hieronder enkele filmpjes


No Regrets

Enkele opnames van het bandje No Regrets, waar we 4 jaren regelmatig leuke optredens hebben meegemaakt.


Van 2005 tot 2015 samen met mijn vrouw Hetty een djembéschool in Middelburg gehad onder de naam "Djembé Mzungu"
De eerste 5 jaar in de voormalige "stadsring" in de Kruitmolenlaan en de tweede 5 jaar en het scoutinggebouw van "Kazan de Wolfgroep" op het Meiveld.

The Haigs
The Haigs was een beatgroep uit Den Haag actief in de jaren 1960-1966. De band kwam voort uit de  Haagse beatgroep; The Entertainers.
Leider van The Haigs was sologitarist en zanger Jaap Rog. In 1965 werd de naam veranderd in The Haigs, omdat de naam Entertainers al bleek te bestaan in Limburg. Na de eerste goed ontvangen single Never Die viel de groep uit elkaar doordat de vele optredens niet gecombineerd bleken te kunnen worden met de studie in Delft van drie van de bandleden.

Hieronder de single met "Never Die" en "That's the Way She is" op TV in het programma "Waauw"


The Haigs bestond uit:
van links naar rechts:
  • Rob van der Zwan - slaggitaar
  • Ed van de Sande - basgitaar,
  • Jan Timmerman - drums
  • Frank van Leijen - zang,
  • Jaap Rog - zang sologitaar,
The Entertainers
met van links naar rechts: Wim Bethlem, Ed van de Sande, Jan Timmerman, Jaap Rog en Frank van Leijen
Terug naar de inhoud