Muziek hobby - Jan Timmerman

Jan Timmerman
Ga naar de inhoud
Jamulus
Om tijdens het coronavirus actief te blijven met de muziek is het mogelijk gebruik te maken van het programma Jamulus, waar muzikanten van over de hele wereld met elkaar muziek kunnen maken en waar wekelijks een jam wordt georganiseerd onder de naam Worldjam. Te vinden op Youtube en Facebook.
Hieronder enkele opnames.

Wil je Jamulus uitproberen, zie dit filmpje voor uitleg.

Mijn opstelling voor drummen op internet, met mijn oude  computer, een audio-interface(Behringer), een microfoon en mijn  elecrtonische drumstel, de Roland TD-17 en voor eventuele Zoom-sessies,  een groen achterwandje. (niet noodzakelijk).
       

Als je een microfoon en een instrument wilt gebruiken, is een audio-interface (externe geluidskaart) noodzakelijk.
In plaats van een hoofdtelefoon geef ik de voorkeur aan oortjes. Deze kunnen met microfoon als je alleen gaat zingen met gebruik van je laptop. Een audio-interface is dan niet nodig. Deze oortjes (de Kz ZS10 Pro) met 10 elementjes zijn te koop bij Aliexpress voor ongeveer 25 euro Een basis oortje die gelevert worden bij een smartphone werken ook, maar zijn kwalitatief minder.


JUICE

In april 2019 gestart met coverband Juice. Door de coronacrisis helaas nog niet veel kunnen optreden, maar in februari 2020 toch een leuk eerste optreden gehad in de Piek in Vlissingen. Hieronder enkele filmpjes.Na No Regrets met leuke jamsessies meegedaan. bv van Renaldo Tuhuleruw en Emy Jilleba.
Hieronder enkele filmpjes


No Regrets

Enkele opnames van het bandje No Regrets, waar we 4 jaren regelmatig leuke optredens hebben meegemaakt.


Van 2005 tot 2015 samen met mijn vrouw Hetty een djembéschool in Middelburg gehad onder de naam "Djembé Mzungu"
De eerste 5 jaar in de voormalige "stadsring" in de Kruitmolenlaan en de tweede 5 jaar en het scoutinggebouw van "Kazan de Wolfgroep" op het Meiveld.

The Haigs
The Haigs was een beatgroep uit Den Haag actief in de jaren 1960-1966. De band kwam voort uit de  Haagse beatgroep; The Entertainers.
Leider van The Haigs was sologitarist en zanger Jaap Rog. In 1965 werd de naam veranderd in The Haigs, omdat de naam Entertainers al bleek te bestaan in Limburg. Na de eerste goed ontvangen single Never Die viel de groep uit elkaar doordat de vele optredens niet gecombineerd bleken te kunnen worden met de studie in Delft van drie van de bandleden.

Hieronder de single met "Never Die" en "That's the Way She is" op TV in het programma "Waauw"


The Haigs bestond uit:
van links naar rechts:
  • Rob van der Zwan - slaggitaar
  • Ed van de Sande - basgitaar,
  • Jan Timmerman - drums
  • Frank van Leijen - zang,
  • Jaap Rog - zang sologitaar,
The Entertainers
met van links naar rechts: Wim Bethlem, Ed van de Sande, Jan Timmerman, Jaap Rog en Frank van Leijen
Terug naar de inhoud