Aardappelgratin met mascarpone - Kookboek Hetty

Ga naar de inhoud

Aardappelgratin met mascarpone

Groente/aardappel/div
4 pers     20 min
Benodigdheden:
  • 75gr mascarpone (1/3 van doosje van 250gr)
  • 1 dl melk ( minder dan 1/2 glas)
  • 2 teentjes knoflook (of lookpoeder)
  • 1 theel. sjalotsnippers
  • 0,5 eetl. peterselie
  • 1 theel. basilicum
  • 1 theel. oregano
  • 0,5 theel. zwarte peper
  • 0,5 theel. paprikapoeder
  • snufje zout
  • bijna gaar gekookte aardappelen (naargelang aardappeleter of niet )
Voorbereiding
Ovenschotel invetten met wat boter. Oven voorverwarmen op 200C.
Bereidingswijze
De aardappelen in schijfjes snijden en in de ovenschotel schikken. Alle andere ingredienten met elkaar mengen en over de aardappelen verdelen. Alles een beetje omscheppen, zodat alle aardappelen met de saus vermengd zijn. Dan in de oven 15-20 min. goed laten doorwarmen en een bruin korstje laten gratineren.
Serveertips
Lekker met een fris slaatje en een biefstukje. Opm: Het geheel is uiteraard nog lekkerder als je alle kruiden vers neemt.
Terug naar de inhoud