Indonesische smoor met kipstuckjes - Kookboek Hetty

Ga naar de inhoud

Indonesische smoor met kipstuckjes

Vegetarisch
4 pers     45 min
Benodigdheden:
  • 320 gr. vegetarische kipstuckjes
  • 2 uien
  • (koolzaad)olie om in te bakken
  • 2 tenen knoflook (geperst)
  • 6 el ketjap
  • 100 ml water
  • 1 el bruine suiker
  • 1 mespuntje nootmuskaat
  • 1/2 tl gemalen peper
Bereidingswijze:
Het grote verschil met echt vlees is dat deze smoor minder hoeft te smoren, het plantaardige vlees is immers al voorgegaard en mals. De volgorde is daarom anders dan bij het authentieke recept: bereid eerst de smoorsaus en vervolgens de kipstuckjes.
  1. Bak de uien in een grote braadpan zachtjes in olie gedurende 10 min.
  2. Voeg dan de geperste knoflook toe en bak 5 min. zachtjes mee.
  3. Voeg de rest van de ingrediënten toe en laat het geheel 15 min. sudderen met de deksel op de pan.
  4. Bak de kipstuckjes in een andere pan in olie en voeg dit aan de smoorsaus toe.
  5. Laat de Kipstuckjes 15 min. sudderen. Het vocht begint te binden door de ui en het verdampte water.
  6. Serveer de smoor met bv gele rijst en pittige sperzieboontjes in kokosmelk.
Terug naar de inhoud