Rendang met snijbonen en basmatirijst - Kookboek Hetty

Ga naar de inhoud

Rendang met snijbonen en basmatirijst

Indisch/Thais e.d.
4 pers     25 min
Benodigdheden:
  • 300 g basmatirijst
  • 1 ui
  • 500 g rundergehakt
  • 1 middelgroot ei
  • 1 mespunt zout
  • 4 cm verse gember
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el (arachide)olie
  • 100 g boemboe rendang vlees
  • 200 ml kokosmelk
  • 100 ml water
  • 800 g ongesneden snijbonen
  • 2 el seroendeng
Bereidingswijze:
  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snipper de ui heel fijn.
  3. Meng het gehakt met de gesnipperde ui, het ei, het zout en peper. Vorm er ca. 24 balletjes van ter grootte van een walnoot.
  4. Verhit de olie in een hapjespan en braad eerst de balletjes in 4 min. rondom bruin. Snijd de gember en knoflook fijn, voeg de boemboe rendang, knoflook en gember toe en fruit deze 2 min. op laag vuur. Voeg de kokosmelk en het water toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 5 min. stoven met de deksel op de pan.
  5. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de snijbonen en snijd ze in schuine stukken van 2 cm. Kook in 6 min. in kokend water met eventueel zout gaar. (of stomen)
  6. Verdeel de rijst, rendang en snijbonen in componenten over diepe borden en garneer de snijbonen met de seroendeng.
Terug naar de inhoud