Rendang met snijbonen en basmatirijst
Indisch/Thais e.d.


Benodigdheden:
- 300 g basmatirijst
- 1 ui
- 500 g rundergehakt
- 1 middelgroot ei
- 1 mespunt zout
- 4 cm verse gember
- 2 tenen knoflook
- 1 el (arachide)olie
- 100 g boemboe rendang vlees
- 200 ml kokosmelk
- 100 ml water
- 800 g ongesneden snijbonen
- 2 el seroendeng

Bereidingswijze:
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snipper de ui heel fijn.
- Meng het gehakt met de gesnipperde ui, het ei, het zout en peper. Vorm er ca. 24 balletjes van ter grootte van een walnoot.
- Verhit de olie in een hapjespan en braad eerst de balletjes in 4 min. rondom bruin. Snijd de gember en knoflook fijn, voeg de boemboe rendang, knoflook en gember toe en fruit deze 2 min. op laag vuur. Voeg de kokosmelk en het water toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 5 min. stoven met de deksel op de pan.
- Verwijder ondertussen de steelaanzet van de snijbonen en snijd ze in schuine stukken van 2 cm. Kook in 6 min. in kokend water met eventueel zout gaar. (of stomen)
- Verdeel de rijst, rendang en snijbonen in componenten over diepe borden en garneer de snijbonen met de seroendeng.