Mie met chinese kool, gewokte shoarmareepjes, doperwten en courgette
Indisch/Thais e.d.
4 pers 20 min
Benodigdheden:
- 400 g mie
- 2 cm gember
- 1 Chinese kool
- 1 courgette
- 10 g koriander
- 1 limoen
- 2 el zonnebloemolie
- 500 g gemarineerde shoarmareepjes
- 450 g doperwten, ontdooid
- 3 el ketjap
- vergiet
Bereidingswijze:
- Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel de mie af onder koud water en laat uitlekken in een vergiet.
- Schil de gember en hak fijn. Snij de Chinese kool in dunne reepjes. Verwijder de steel en harde achterkant van de courgette en snij de courgette in halve plakjes. Hak de blaadjes van de koriander fijn en snij de limoen in partjes.
- Verhit de olie in een wok of hapjespan. Roerbak de shoarmareepjes 5 minuten op hoog vuur, voeg de gember en Chinese kool toe en bak 2 minuten mee. Voeg vervolgens de courgette, doperwten en ketjap toe en bak nog 2 minuten mee. Voeg als laatst de mie toe aan de wok, meng door elkaar en warm nog 1 minuut door.
- Serveer de mie met de koriander en de partjes limoen.
Tip: Voeg voor meer pittigheid sambal aan het gerecht toe.