Geroerbakte kippendijtjes met komkommer en pinda's - Kookboek Hetty

Ga naar de inhoud

Geroerbakte kippendijtjes met komkommer en pinda's

Kip
4 pers     20 min
Benodigdheden:
  • 2 el Reddy wokken & roerbakken
  • 1 komkommer
  • 250 g sperziebonen
  • 1 schaal Nieuwe Standaard Kip kipdijfiletblokjes (350 g)
  • 2 rode uien
  • 75 g ongezouten pinda's
  • 2 el honing
  • 1 blikje tomatenpuree (70 g)
  • 3 el sojasaus
  • 200 ml kokosmelk (pakje)
  • 0,5 bosje koriander
  • 1 snufje peper
Bereidingswijze:
  1. Halveer de komkommer in de lengte en schraap met een theelepel de zaadlijsten uit de helften. Snijd de helften in partjes van een ½ cm. Halveer de sperziebonen in de lengte en snijd ze van dezelfde lengte als de komkommerpartjes.
  2. Verhit een wok. Voeg de olie toe. Bak de kipblokjes met de ui al omscheppend op hoog vuur 1½ min. Voeg de sperziebonen en komkommer toe en bak de groenten in 5 min. beetgaar. Voeg de pinda’s, honing en tomatenpuree toe en bak nog 30 sec.
  3. Voeg de sojasaus toe en schep om. Schenk de kokosmelk erbij en verwarm nog 1-2 min. Breng op smaak met peper en schep in 4 kommen. Bestrooi met de koriander.

Tip: lekker met witte rijst of noedels en partjes limoen
Terug naar de inhoud