Surinaamse pindasoep - Kookboek Hetty

Ga naar de inhoud

Surinaamse pindasoep

Soepen
4 pers     45 min
Benodigdheden:
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1500 ml water
  • 2 groentebouillon tabletten
  • 1 pot surinaamse pindakaas (bv van de Jumbo)
  • Scheutje ketjap
  • 1 rode paprika
  • 3 aardappels (vastkokend)
  • Snufje piment, gemalen
  • 4 eetl ongezouten pinda’s + voor de garnering
  • Paar takjes verse selderij, fijngehakt
  • 1 eetl olijfolie
Bereidingswijze:
  1. Surinaamse pindakaas is pittiger dan gewone pindakaas. Bij dit recept kun je ook gewone pindakaas gebruiken en een beetje sambal toevoegen voor een pittige smaak.
  2. Snijd de knoflook en ui klein en fruit deze in een beetje olijfolie licht bruin. Snijd de paprika in blokjes en bak deze even mee. Giet het water er bij en breng aan de kook. Voeg dan de bouillontabletten, piment en selderij toe. Snijd de aardappels in blokjes en voeg deze ook toe aan de soep en laat 20 min zachtjes koken.
  3. Maal of hak ondertussen de pinda’s fijn. Roer de pindakaas beetje bij beetje door de soep. Het duurt even voordat de soep alle pindakaas heeft opgenomen. Schenk een scheutje ketjap er bij en roer goed door. Voeg als laatste nog de gehakte pinda’s toe en laat de soep nog een minuutje of 10 indikken. Serveer de soep met wat fijngehakte pinda’s
Terug naar de inhoud