Krieltjes-tortilla met chorizo - Kookboek Hetty

Ga naar de inhoud

Krieltjes-tortilla met chorizo

Groente/aardappel/div
4 pers     45 min
Benodigdheden:
  • krieltjes met schil
  • olie
  • Provençaalse kruiden
  • chorizo (fijngehakt) of
  • salami (fijngehakt)
  • ei (losgeklopt)
  • belegen kaas (geraspt)
Bereidingswijze:
  1. Kook krieltjes met schil circa 10 minuten voor. Giet ze af en spoel er koud water over, of gebruik voorgekookte krieltjes.
  2. Verhit een beetje olie in de pannetjes. Snijd de krieltjes in vieren of in plakjes en bak 3-4 minuten. Bestrooi met Provençaalse kruiden en peper.
  3. Voeg fijngehakte chorizo of salami toe, giet losgeklopt ei erover en bestrooi met geraspte belegen kaas.
  4. Schuif de pannetjes onder de gourmetgrill of zet er een pannetje omgekeerd op zodat het ei stolt en de kaas smelt.
Terug naar de inhoud