Bloemkoolsoep - Kookboek Hetty

Ga naar de inhoud

Bloemkoolsoep

Soepen
4 pers     30 min
Benodigdheden:
  • Ongeveer 500 gr bloemkool
  • 20 gr boter
  • 400 ml groentebouillon van tablet
  • 200 ml melk
  • 1 sjalotje
  • 1 theel tijm
  • 1 teentje knoflook
  • 50 ml kookroom
  • Peper en zout
  • 1 bosui
  • Snufje nootmuskaat
Bereidingswijze:
  1. Snijd de bloemkool in roosjes.
  2. Hak de sjalot en knoflook fijn en bak ze 2 minuten samen met de boter in een soeppan.
  3. Voeg dan de bouillon, melk, bloemkool en tijm toe en laat 20 minuten zachtjes koken.
  4. Pureer alles met de staafmixer en voeg de kookroom toe en roer goed door.
  5. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  6. Hak de bosui in ringetjes en garneer de soep hier mee.
Terug naar de inhoud