Bloemkoolsoep
Soepen
4 pers 30 min
Benodigdheden:
- Ongeveer 500 gr bloemkool
- 20 gr boter
- 400 ml groentebouillon van tablet
- 200 ml melk
- 1 sjalotje
- 1 theel tijm
- 1 teentje knoflook
- 50 ml kookroom
- Peper en zout
- 1 bosui
- Snufje nootmuskaat
Bereidingswijze:
- Snijd de bloemkool in roosjes.
- Hak de sjalot en knoflook fijn en bak ze 2 minuten samen met de boter in een soeppan.
- Voeg dan de bouillon, melk, bloemkool en tijm toe en laat 20 minuten zachtjes koken.
- Pureer alles met de staafmixer en voeg de kookroom toe en roer goed door.
- Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
- Hak de bosui in ringetjes en garneer de soep hier mee.