Pittige andijviestamppot
Stamppot
4 pers 20-25 min
Benodigdheden:
- 800 gr kruimige aardappelen
- 100 ml melk
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 1 rode peper
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel komijnpoeder
- 500 gr andijvie
- 200 gr blauwe brie
- 75 gr cashewnoten
Bereidingswijze:
- Kook de aardappels in een pan met water in ca 10-12 min gaar. Giet af en stoom de aardappels droog.
- Verwarm de melk. Pureer de aardappels met een pureestamper en roer de melk erdoor.
- Pel en snipper de ui. Pel en snij de knoflook fijn.
- Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in ringetjes.
- Verhit een scheutje olie in een koekepan en fruit de ui, de knoflook rede peper kurkuma en komijnpoeder.
- Snijd de andijvie in stukjes, voeg de andijvie toe en bak in ca 5 min gaar.
- Roer de andijvie door de aardappelpuree en breng eventueel op smaak met een beetje peper en zout.
- Rooster de cashewnoten circa 3 min in een droge pan en hak ze grof. Rol kleine balletjes van de brie en rol ze door de cashewnoten.
- Verdeel de pittige andijviestamp over de borden. Serveer met de brieballetjes