Romig vispotje - Kookboek Hetty

Ga naar de inhoud

Romig vispotje

Vis
4 pers     45 min
Benodigdheden:
  • 2 el grof gesneden dille
  • zout en peper, 30 g bloem
  • 5 dl visbouillon (van tablet)
  • 60 g boter of margarine, 1 tl suiker
  • 400 g kabeljauwfilet in mooie reepjes
  • 1,25 dl crème fraîche, 2-3 tl citroensap
  • 200 g sjalotjes, 200 g kleine champignons
  • 2 vleestomaten, ontveld, in kleine blokjes
Bereidingswijze:
  1. Uitjes en champignons in anti-aanbakpan doen, 20 g boter en zoveel water toevoegen tot beide groenten onderstaan. Suiker, zout en peper toevoegen en op zacht vuur koken tot water verdampt is.
  2. Groenten apart zetten.
  3. 40 g boter smelten, bloem erdoor roeren en 2 minuten laten bakken.
  4. Bouillon en crème fraîche toevoegen en tot gladde saus roeren. Saus op zacht vuur 10 minuten laten koken. Saus met zout, peper en citroensap op smaak brengen.
  5. Kabeljauw in saus leggen en op zacht vuur laten meestoven tot vis gaar is.
  6. Tomaten, uitjes en champignons toevoegen en 2 minuten meeverwarmen.
  7. Voor serveren dille erover strooien.
Terug naar de inhoud