Romig vispotje
Vis


Benodigdheden:
- 2 el grof gesneden dille
- zout en peper, 30 g bloem
- 5 dl visbouillon (van tablet)
- 60 g boter of margarine, 1 tl suiker
- 400 g kabeljauwfilet in mooie reepjes
- 1,25 dl crème fraîche, 2-3 tl citroensap
- 200 g sjalotjes, 200 g kleine champignons
- 2 vleestomaten, ontveld, in kleine blokjes

Bereidingswijze:
- Uitjes en champignons in anti-aanbakpan doen, 20 g boter en zoveel water toevoegen tot beide groenten onderstaan. Suiker, zout en peper toevoegen en op zacht vuur koken tot water verdampt is.
- Groenten apart zetten.
- 40 g boter smelten, bloem erdoor roeren en 2 minuten laten bakken.
- Bouillon en crème fraîche toevoegen en tot gladde saus roeren. Saus op zacht vuur 10 minuten laten koken. Saus met zout, peper en citroensap op smaak brengen.
- Kabeljauw in saus leggen en op zacht vuur laten meestoven tot vis gaar is.
- Tomaten, uitjes en champignons toevoegen en 2 minuten meeverwarmen.
- Voor serveren dille erover strooien.