Mexicaanse stamppot met pulled chicken
Stamppot


Benodigdheden:
- 5 eetlepels arachide- of olijfolie
- 750 gr kipdijfilets (in blokjes)
- 3 eetl zoete chilisaus
- 1 theel paprikapoeder
- 100 ml kippenbouillon
- 1 kg kruimige aardappel (geschild, in stukken)
- 200 ml crème fraîche
- 2 eetl groene kruiden (gehakt)
- 1 rode ui (gesnipperd)
- ca 300 gr kidneybonen (blik)
- ca 250 gr mais (blik)

Bereidingswijze:
- Verhit de helft van de olie en braad hierin de kip rondom goudbruin. Voeg de chilisaus, paprikapoeder en bouillon toe en stoof afgedekt circa 25 minuten.
- Kook intussen de aardappels gaar in water met zout. Meng de crème fraîche met de groene kruiden en zet apart.
- Verhit de rest van de olie in een kookpan en fruit hierin de ui. Verwarm de bonen en mais, giet af en laat uitlekken.
- Voeg de gekookte aardappels toe aan de ui en stamp grof met zout en peper. Schep de bonen en mais erdoor.
- Pluk de gare kip in stukjes.
- Serveer de stamppot met de pulled chicken en een lepel van de crème fraîche erop.