Mexicaanse stamppot met pulled chicken - Kookboek Hetty

Ga naar de inhoud

Mexicaanse stamppot met pulled chicken

Stamppot
4 pers     45 min
Benodigdheden:
  • 5 eetlepels arachide- of olijfolie
  • 750 gr kipdijfilets (in blokjes)
  • 3 eetl zoete chilisaus
  • 1 theel paprikapoeder
  • 100 ml kippenbouillon
  • 1 kg kruimige aardappel (geschild, in stukken)
  • 200 ml crème fraîche
  • 2 eetl groene kruiden (gehakt)
  • 1 rode ui (gesnipperd)
  • ca 300 gr kidneybonen (blik)
  • ca 250 gr mais (blik)
Bereidingswijze:
  1. Verhit de helft van de olie en braad hierin de kip rondom goudbruin. Voeg de chilisaus, paprikapoeder en bouillon toe en stoof afgedekt circa 25 minuten.
  2. Kook intussen de aardappels gaar in water met zout. Meng de crème fraîche met de groene kruiden en zet apart.
  3. Verhit de rest van de olie in een kookpan en fruit hierin de ui. Verwarm de bonen en mais, giet af en laat uitlekken.
  4. Voeg de gekookte aardappels toe aan de ui en stamp grof met zout en peper. Schep de bonen en mais erdoor.
  5. Pluk de gare kip in stukjes.
  6. Serveer de stamppot met de pulled chicken en een lepel van de crème fraîche erop.
Terug naar de inhoud