Oosterse bloemkoolcurry - Kookboek Hetty

Ga naar de inhoud

Oosterse bloemkoolcurry

Indisch/Thais e.d.
4 pers     20 min
Benodigdheden:
  • 2 tenen knoflook
  • 2 cm gember
  • 3 el zonnebloemolie
  • 2 rode uien
  • 300 g kipfilet
  • 600 g bloemkool
  • 200 g wortelen
  • 1 zakje woksaus gele curry
  • 1 tl sambal
  • 100 g gezouten cashewnoten
  • 300 g jasmijnrijst
  • 8 takjes koriander of peterselie
Bereidingswijze:
  1. Pel de knoflook en schil de gember. Hak heel fijn. Pel de uien en snij  in partjes. Snij de kip in repen. Maak de bloemkool schoon en snij in  kleine halve roosjes. Schil de wortelen en snij in dunne plakjes.
  2. Verhit  de olie in een wok of flinke pan, fruit het knoflookmengsel en zet het  vuur daarna hoog. Voeg de kip toe en bak 1 minuut rondom bruin. Voeg de  ui en bloemkool toe en bak een minuut mee.
  3. Voeg de plakjes wortel toe  en schep alles goed om. Giet 400 ml water en de currysaus in de pan en  breng aan de kook. Laat 5 minuten rustig koken. Schep regelmatig door.  Breng op smaak met de sambal. Voeg de cashewnoten toe en zet het vuur  uit. Kook intussen de rijst. Verdeel de rijst en de bloemkoolcurry over 4  diepe borden en strooi er tot slot de koriander of peterselie over.
Terug naar de inhoud