Hollandse snijbonenschotel - Kookboek Hetty

Ga naar de inhoud

Hollandse snijbonenschotel

Groente/aardappel/div
4 pers     55 min
Benodigdheden:
  • 500 g snijbonen
  • 4 el olie
  • 500 g rundergehakt
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode paprika
  • 0,5 tl chilipoeder
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 300 g gezeefde tomaten (passata di pomodoro)
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 kg iets kruimige aardappelen
  • 1 snufje zout
  • 1 snufje peper
  • 50 g roomboter
  • 150 g geraspte kaas voor gratin
  • 1 pureestamper of pureeknijper
  • 1 ovenschaal
Bereidingswijze:
  1. Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Stamp de aardappelen samen met de roomboter met de pureestamper tot een puree. Breng op smaak met zout en peper. Kook intussen de snijbonen in water met zout in 8 min. beetgaar. Verhit in een koekenpan helft van de olie. Bak het gehakt in 3 min. rul. Voeg de ui, knoflook en paprika toe en bak 3 min. mee.
  2. Schep het chilipoeder, de komijn en de kaneel door het gehakt en bak nog 1 min. zachtjes. Voeg de tomatenpuree en gezeefde tomaten toe en breng aan de kook. Stoof het gehakt 10 min. zachtjes.
  3. Verwarm de oven voor tot 170 °C. Schep de helft van de aardappelpuree in de ovenschaal. Verdeel het gehaktmengsel en vervolgens de snijbonen erover. Dek af met de rest van de aardappelpuree en bestrooi met de kaas.
  4. Bak de ovenschotel in de voorverwarmde oven in 30 min. goudbruin.
Terug naar de inhoud