Sajoerboontjes met satésaus en ei
Indisch/Thais e.d.


Benodigdheden:
- bakje boemboe voor sajourboontjes (95 g)
- 300 g mienestjes
- 2 el wokolie
- 2 uien
- 1 rode paprika
- 500 g gebroken sperziebonen (zak)
- 6 eieren
- 500 g satésaus (emmertje)
- 3 el gebakken uitjes
- 200 ml water

Bereidingswijze
- Kook de mienestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een wok de olie. Fruit de ui en paprika 3 min.
- Schep de sperziebonen erdoor en bak 3 min. mee. Voeg de boemboe en het water toe en stoof de bonen afgedekt in 6-8 min. gaar.
- Kook intussen de eieren in 7 min. hard. Verwarm de satésaus volgens de aanwijzingen. Pel de eieren en snijd ze in partjes.
- Schep de mie in 4 kommen. Verdeel er de sajoerboontjes, pindasaus en partjes ei over. Bestrooi met de uitjes
Tip: Ook lekker met witte rijst