Sajoerboontjes met satésaus en ei - Kookboek Hetty

Ga naar de inhoud

Sajoerboontjes met satésaus en ei

Indisch/Thais e.d.
4 pers     20 min
Benodigdheden:
  • bakje boemboe voor sajourboontjes (95 g)
  • 300 g mienestjes
  • 2 el wokolie
  • 2 uien
  • 1 rode paprika
  • 500 g gebroken sperziebonen (zak)
  • 6 eieren
  • 500 g satésaus (emmertje)
  • 3 el gebakken uitjes
  • 200 ml water
Bereidingswijze
  1. Kook de mienestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een wok de olie. Fruit de ui en paprika 3 min.
  2. Schep de sperziebonen erdoor en bak 3 min. mee. Voeg de boemboe en het water toe en stoof de bonen afgedekt in 6-8 min. gaar.
  3. Kook intussen de eieren in 7 min. hard. Verwarm de satésaus volgens de aanwijzingen. Pel de eieren en snijd ze in partjes.
  4. Schep de mie in 4 kommen. Verdeel er de sajoerboontjes, pindasaus en partjes ei over. Bestrooi met de uitjes

Tip: Ook lekker met witte rijst
Terug naar de inhoud