Italiaanse stoof van kip - Kookboek Hetty

Ga naar de inhoud

Italiaanse stoof van kip

Stoofschotels
4 pers     45 min
Benodigdheden:
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 2-4 tenen knoflook
  • 1 (of 2) gedroogde pepertjes verkruimeld
  • 6 biologische kippendijtjes
  • zout en peper
  • 2 bl gepelde tomaat (á 400 gr)
  • 1 kg wilde spinazie, goed gewassen, harde stelen verwijderd.
  • 4 stengels bleekselderij, gehakt
  • 1 handvol cantharellen, schoongeborsteld
Bereidingswijze:
Verhit de olijfolie in de koekepan, smoor de ui, voeg als hij glazig is de knoflook, het verkruimelde pepertje toe en fruit die kort mee.
Bestrooi de kippendijen met zout en peper en voeg ze aan de pan toe. Bak ze aan alle kanten mooi bruin.
Giet de blikken tomaat erbij en vervolgens de spinazie, bleekselderij en cantharellen.
Breng de inhoud van de pan aan de kook en laat de kip 45 min op laag vuur stoven. Proef of er nog zout en peper bij moet.
Dien de kippenstoof op, overgoten met olijfolie.
Terug naar de inhoud