Milde beef stroganoff - Kookboek Hetty

Ga naar de inhoud

Milde beef stroganoff

Vlees
4 pers     25 min
Benodigdheden:
  • 275 g notenrijst of witte rijst
  • 4 el olijfolie
  • 375 g runderreepjes naturel (evt. kip of soarma-kip)
  • 1 rode paprika
  • 250 g champignons
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 tl milde paprikapoeder
  • 150 ml kookroom
  • 1 snufje zout
  • 1 snufje peper
  • 2 zakken spinazie
Bereidingswijze:
  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  2. Verhit in een koekenpan de helft van de olie. Bak de runderreepjes 3 min. al omscheppend.
  3. Voeg de paprika en de champignons toe en bak nog 3 min.
  4. Voeg de tomatenpuree met de paprikapoeder toe en bak 1 min.
  5. Schenk de kookroom erbij en verwarm nog 2 min.
  6. Verhit in een wok de rest van de olie. Voeg de spinazie in gedeelten toe en laat elke portie al omscheppend slinken.
  7. Giet de rijst af. Bak de rijst 1 min. met de spinazie mee.
  8. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  9. Verdeel de spinazierijst over de borden. Schep de beef stroganoff erbij.
Terug naar de inhoud