Milde beef stroganoff
Vlees


Benodigdheden:
- 275 g notenrijst of witte rijst
- 4 el olijfolie
- 375 g runderreepjes naturel (evt. kip of soarma-kip)
- 1 rode paprika
- 250 g champignons
- 1 blikje tomatenpuree
- 2 tl milde paprikapoeder
- 150 ml kookroom
- 1 snufje zout
- 1 snufje peper
- 2 zakken spinazie

Bereidingswijze:
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
- Verhit in een koekenpan de helft van de olie. Bak de runderreepjes 3 min. al omscheppend.
- Voeg de paprika en de champignons toe en bak nog 3 min.
- Voeg de tomatenpuree met de paprikapoeder toe en bak 1 min.
- Schenk de kookroom erbij en verwarm nog 2 min.
- Verhit in een wok de rest van de olie. Voeg de spinazie in gedeelten toe en laat elke portie al omscheppend slinken.
- Giet de rijst af. Bak de rijst 1 min. met de spinazie mee.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Verdeel de spinazierijst over de borden. Schep de beef stroganoff erbij.