Zoete aardappelstamppot met spitskool en shoarma - Kookboek Hetty

Ga naar de inhoud

Zoete aardappelstamppot met spitskool en shoarma

Stamppot
4 pers     30 min
Benodigdheden:
  • 1 kilo geschilde zoete aardappels in kleine blokjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 gesnipperde grote ui
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)
  • 1 centimeter geschilde en geraspte verse gember
  • 600 gram spitskool in dunne reepjes
  • 1 eetlepel boter

Voor de shoarma:
  • 1eetlepel olijfolie
  • 400 gram shoarmareepjes
  • 1 eetlepel honing
Bereidingswijze:
  1. Kook de aardappelblokjes met de knoflook in circa 10 minuten gaar in water met zout.
  2. Verhit intussen 2 eetlepels olie in een hapjespan en fruit hierin de ui in circa 5 minuten zacht. Voeg de specerijen, gember en koolreepjes toe en roerbak circa 5 minuten op een lage stand.
  3. Leg een deksel op de pan en stoof de kool in circa 5 minuten beetgaar.
  4. Giet de aardappels af en laat goed uitlekken. Voeg de boter toe en stamp tot een gladde puree. Schep de gekruide kool erdoor en breng de stamppot op smaak met peper.
  5. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak hierin de shoarmareepjes in circa 4  minuten op hoge stand gaar.
  6. Voeg de honing toe en bak het vlees nog een paar minuten op middelhoge stand krokant. Serveer het shoarmavlees bij de stamppot.
Terug naar de inhoud