Groentegratin met kruidenboterkrieltjes
Vegetarisch


Benodigdheden:
- 250 gram broccoliroosjes
- 250 gram bloemkoolroosjes
- 250 gram cherry-/kerstomaatjes
- 250 gram courgettes (in plakken)
- 1 ei
- 200 milliliter crème fraîche
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 1 eetlepel Provençaalse kruiden
- 100 gram oude kaas (geraspt)
- 50 gram kruidenboter
- 400 gram krieltjes (voorgekookt)

Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Breng een pan met ruim water en zout aan de kook en blancheer de broccoliroosjes en bloemkoolroosjes 2 minuten.
- Spoel af onder koud water en laat uitlekken.
- Meng de geblancheerde groenten met de courgette en tomaatjes in de ovenschaal.
- Klop het ei los met de crème fraîche, knoflook, kruiden, zout en peper en giet dit mengsel over de groenten.
- Bestrooi met de kaas en bak hoog in de oven in circa 20 minuten gaar en goudbruin.
- Verhit intussen de kruidenboter in een koekenpan en bak hierin de krieltjes op middelhoge stand bruin.
- Serveer de krieltjes bij de groentegratin.