Kip met peultjes en pinda's
Indisch/Thais e.d.


Benodigdheden:
- 500 gram kipdij (in blokjes)
- 4 eetlepels sherry of 4 eetlepels kippenbouillon
- 1.5 eetlepels maizena
- 1 verse gember (geschild, geraspt, ca. 3 cm) of 1 theelepel gemberpoeder (djahé)
- 250 gram broccoli (in roosjes)
- 200 gram peultjes (afgehaald)
- 4 eetlepels wokolie
- 1 rode peper (in stukjes, zonder zaadjes)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 2 sjalotjes (gesnipperd) of 1 ui (gesnipperd)
- 2 eetlepels sojasaus of 2 eetlepels ketjap
- 2 theelepels sambal manis
- 100 gram ongezouten pinda’s

Bereidingswijze:
- Meng de kipfilet met 2 eetlepels sherry, de helft van de maizena, de gember en 1/2 theelepel zout.
- Blancheer de broccoli 1 minuut, voeg de peultjes toe en blancheer nog 1 minuut. Giet de groenten af en spoel er koud water over.
- Verhit de wokolie en fruit hierin de rode peper, knoflook en sjalot kort. Voeg de kipblokjes toe en bak ze rondom bruin.
- Meng de rest van de sherry met de rest van de maizena, de sojasaus en sambal en schep dit mengsel door de kip.
- Rooster de pinda’s in een droge, hete koekenpan.
- Meng de broccoli en peultjes door de kip en bestrooi met de pinda’s.