Broccoli-quiche met bosui en spekjes
Groente/aardappel/div


Benodigdheden:
- 500 gram broccoli in kleine roosjes
- 5 plakjes ontdooid diepvriesbladerdeeg
- 250 gram magere gerookte spekblokjes
- 5 eieren
- 200 ml kookroom of crème fraîche
- 4 lente- of bosuitjes in ringetjes
- 150 gram geraspte belegen of oude kaas

Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200ºC. Kook de broccoliroosjes circa 3 minuten en giet ze af. Spoel onder koud water en laat goed uitlekken.
- Bekleed de bodem van de taartvorm met bakpapier en bekleed de vorm met het deeg. Prik de deegbodem in met een vork.
- Bak de spekblokjes uit in een droge, hete koekenpan.
- Klop de eieren los met de kookroom, zout en peper.
- Verdeel de broccoli, spekblokjes, bosui en geraspte kaas over de deegbodem.
- Giet het eimengsel erover en bak de taart in de oven in 35-40 minuten goudbruin en gaar. Lekker met een tomaten-komkommersalade.
Tips:
- Voeg voor wat meer pit 2 theelepels kerriepoeder toe aan het eimengsel.
- Vervang de broccoli door prei.