Ajam/babi Pangang
Indisch/Thais e.d.
4 pers 30 min
Benodigdheden:
- 500 g kip of hamlappen, in reepjes
- 3 eetl. wokolie of arachideolie
- 2 uien, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 3 eetlepels bruine basterdsuiker
- 1 eetlepel sambal oelek
- 5 eetlepels ketjap manis
- 1 blikje (70 g) tomatenpuree
- 250 ml vleesbouillon
- 1 eetlepel appelstroop of schenkstroop
- 1 eetlepel maizena
- 1 potje atjar tjampoer, uitgelekt.
Bereidingswijze:
Bestrooi het vlees met zout en peper
Verhit de wokolie en bak hierin het vlees goudbruin.
Voeg de ui en de knoflook toe en bak 2-3 minuten mee.
Roer de basterdsuiker, sambal en ketjap door elkaar en voeg toe aan het vlees.
Stoof zachtjes ca. 10 minuten.
Roer de tomatenpuree, bouillon en stroop door elkaar en meng deze saus door het vlees.