Gratin van zoete aardappelen en spruiten met gorgonzola
Vegetarisch


Benodigdheden:
- 500 gr zoete aarrdappelen, geschild
- 500 gr spruiten, panklaar
- 250 gr gorgonzola (of brie)
- 200 ml room
- 1 ei
- 1 theel verse of gedroogde tijmblaadjes
- 50 gr walnoten
- ovenschaal ingevet

Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200ºC. Halveer de zoete aardappels in de lengte en snijd in dunne plakjes. Snijd ook de spruitjes in dunne plakjes.
- Blancheer de spruitjes 1 minuut in kokend water, laat uitlekken en verdeel over de ovenschaal. Verdeel de helft van de geitenkaas erover.
- Blancheer de aardappelplakjes 1 minuut, laat uitlekken en leg bovenop de spruitjes.
- Klop de room los met het ei, de tijm en peper en giet over de aardappelplakjes.
- Verdeel de rest van de kaas en de walnoten erover.
- Bak de schotel in het midden van de oven in circa 20 minuten gaar.