Gemarineerde tomatensalade met basilicum en mozzarella - Kookboek Hetty

Ga naar de inhoud

Gemarineerde tomatensalade met basilicum en mozzarella

Italiaans
4 pers    5 min bereiden   30 min wachten
Benodigdheden:
  • ½ teen knoflook
  • 200 g tomatenmix
  • 4 tastytom-trostomaten
  • 1 mespunt zout
  • ½ tl suiker
  • ½ el rodewijnazijn
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 15 g verse basilicum
  • 125 g buffelmozzarella
Bereidingswijze:
  1. Wrijf met het snijvlak van de knoflook de binnenkant van de saladeschaal in. Halveer de tomatenmix en snijd de tastytom-trostomaten in plakken. Doe in de schaal. Voeg het zout, de suiker, rodewijnazijn en de helft van de olijfolie toe en schep alles voorzichtig door elkaar.
  2. Laat 30 min. staan. Scheur de blaadjes van het basilicum grof. Scheur de (buffel)mozzarella in stukken en verdeel samen met het basilicum over de salade. Bestrooi met zwarte peper en besprenkel met de rest van de extra vierge olijfolie.

variatietip:
Snijd gemarineerde tomaten ook eens in blokjes en schep door de gekookte spaghetti. Parmezaanse kaas en fijngesneden basilicum erbij...lekkerder bestaat niet.
Terug naar de inhoud