Spaghetti met spinazie, champignons, spekjes en kruidenkaas - Kookboek Hetty

Ga naar de inhoud

Spaghetti met spinazie, champignons, spekjes en kruidenkaas

Italiaans
4 pers     20 min
Benodigdheden:
  • 400 g verse spinazie
  • 1 ui, gepeld
  • 250 g kastanjechampignons
  • 150 g verse kruidenkaas
  • 150 g spekjes
  • 400 g volkoren spaghetti
  • 10 g verse basilicum
  • 1 el olijfolie
  • Peper en zout
Bereidingswijze:
  1. Snipper de ui en snij de champignons in plakjes. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en fruit de ui 1 minuut aan. Voeg de spekjes toe en bak 5 minuten.
  2. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Hak intussen de spinazie grof en voeg de spinazie in delen toe aan de koekenpan tot de spinazie helemaal geslonken is. Voeg de champignons en kruidenkaas toe en warm nog 5 minuten door op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Pluk de blaadjes van de takjes basilicum. Serveer de spinazie met de spekjes, kruidenkaas en spaghetti. Garneer met de verse basilicum.

Tip: Lekker met geraspte Grana Padano.
Terug naar de inhoud