Tagliatelle met zalm & spinazie
Italiaans
4 pers 15 min
Benodigdheden:
- 250 g roma-tomaten
- 2 el (olijf)olie
- 600 g verse spinazie
- 500 g verse tagliatelle
- 150 g kruidenroomkaas
- 200 g gerookte zalmsnippers
Bereidingswijze:
- Breng een ruime pan met water en eventueel zout aan de kook. Snijd ondertussen de tomaatjes in kwarten. Verhit de olie in een grote pan, voeg in delen de spinazie toe en laat al omscheppend in 2 min. slinken.
- Doe ondertussen de tagliatelle in de pan met kokend water en kook in 4 min. beetgaar. Voeg de roomkaas toe aan de spinazie en laat op middelhoog vuur in 3 min. smelten. Voeg de laatste minuut de zalm toe. Breng op smaak met peper. Giet de tagliatelle af en meng door de spinazie-zalmsaus. Garneer met de romaatjes en serveer direct.
variatietip:
Is de spinazie niet verkrijgbaar? Vervang deze dan door boerenkool. Verhit de olie in een wok. Voeg de boerenkool en 150 tot 200 ml water in delen toe. Laat de boerenkool een beetje slinken. Doe de deksel op de pan en stoof de boerenkool nog 3-5 min. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de pasta smeuïger te maken.