Verse tortelloni met tonijn en tomatensaus - Kookboek Hetty

Ga naar de inhoud

Verse tortelloni met tonijn en tomatensaus

Italiaans
4 pers    15 min
Benodigdheden:
  • 320 g tonijnstukken in water
  • 1 teen knoflook
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 400 g Italiaanse roerbakgroente champignons
  • 690 g passata di pomodoro fijn gekruid
  • 125 g crème fraîche light
  • 500 g verse tortelloni kaas & noten
  • 1 komkommer
  • 150 g Hollandse rauwkost
  • 4 el dressing balsamico
Bereidingswijze:
  1. Breng een ruime pan water aan de kook. Laat de tonijn uitlekken. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de roerbakgroente met de knoflook 4 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatensaus, crème fraîche en de helft van de tonijn toe en verwarm 8 min. op laag vuur. Voeg ondertussen de tortelloni toe aan het kokende water en kook in 6 min. beetgaar.
  2. Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Halveer nogmaals in de lengte en snijd in stukjes. Meng met de Hollandse rauwkost en dressing. Giet de tortelloni af en verdeel over de borden. Verdeel het groente-tonijnmengsel erover en de salade ernaast. Verdeel de rest van de tonijn over de tortelloni.
Terug naar de inhoud