Pestopasta met bonenmix, spinazie en kip - Kookboek Hetty

Ga naar de inhoud

Pestopasta met bonenmix, spinazie en kip

Italiaans
4 pers     20 min
Benodigdheden:
  • 1 zak Bonduelle bonenmix (diepvries, 300 g)
  • 300 g spaghetti
  • 3 el pijnboompitten
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui
  • 1 schaal kipfilet (390 g)
  • 1 rode paprika
  • 4 el rode pesto
  • 600 g gewassen spinazie (zak à 300 g)
  • 10 zwarte olijven zonder pit
Bereidingswijze:
  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten en schud ze op een bord.
  2. Schenk de olie in de koekenpan. Fruit de ui 2 min. Voeg de kipreepjes toe en bak ze in 3 min. bruin.
  3. Schep de paprika en pesto door de kip en bak nog 1 min. Voeg de spinazie toe en laat het blad al omscheppend slinken en het vocht verdampen.
  4. Voeg de bonenmix, olijven en pijnboompitten toe en bak nog 4 min., tot de bonen warm zijn.
  5. Giet de spaghetti af en meng door de kip met bonen. Breng op smaak met peper en verdeel de pasta over 4 borden.
Terug naar de inhoud