Strata met tomaat - Kookboek Hetty

Ga naar de inhoud

Strata met tomaat

Italiaans
4 pers     ca. 10 min  +30 min oven
Benodigdheden:
  • 1 stokbrood of ciabatta, in sneetjes
  • 4 eieren
  • 400 ml melk
  • 200 gr. geraspte kaas belegen
  • 6 zongedroogde tomaten , in reepjes
  • 100 gr olijven, gehalveerd
  • 1 bosje peterselie, grof gehakt
  • 4 eetlepels kappertjes150 gr cherry-kerstomaatjes
  • handje peterselie, fijngehakt
  • overschaal ingevet
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven op 175°. Verdeel het brood over de ovenschaal. Klop de eieren los met de melk. Voeg 150 gram kaas toe. roer even door en giet dit mengsel over het brood.
  2. Voeg de zongedroogde tomaten, olijven, peterselie en kappertjes toe. Schep om, zodat alles goed verdeeld is.
  3. Bestrooi met de rest van de kaas en bak in de oven in ca. 30 min. goudbruin. Voeg 10 min. voor het einde van de oventijd de tomaatjes toe. Bestrooi met de fijngesneden peterselie.
Terug naar de inhoud