Groentepizza met kipshoarma en pittige wortelsalade
Italiaans
4 pers 25 min
Benodigdheden:
- 2 Magioni bloemkoolpizzabodems
- 300 g hot salsa in potje
- 250 g ricotta
- 1 el zonnebloemolie
- 400 g kipdijfiletreepjes shoarma
- 1 el mayonaise
- 2 el milde halfvolle yoghurt
- ½ teen knoflook
- 800 g winterpeen
- 40 g veldsla
Bereidingswijze:
- Verwarm de
oven voor op 200 °C. Halveer de pizzabodems en bestrijk de helften met
de helft van de salsa. Verkruimel de ricotta erover en bak de
pizzahelften 15 min. in het midden van de oven.
- Verhit
ondertussen de olie in een koekenpan en bak de shoarmareepjes op
middelhoog vuur in 8 min. gaar. Meng de mayonaise met de yoghurt in een
kommetje. Pers de knoflook erboven en meng erdoor. Rasp de winterpeen,
doe in een schaal en meng de rest van de salsa erdoor.
- Neem
de pizzabodems uit de oven. Verdeel de veldsla over de pizzahelften en
schep de shoarma erop. Besprenkel met de knoflooksaus. Serveer de
pizza’s met de wortelsalade.
combinatietip:
Lekker met fijngesneden peterselie.